duminică, 2 decembrie 2012

Cum sa faci o fotografie buna!

Cred ca in final toti ne-am intrebat cum sa facem  fotografia perfecta .Toti avem acasa un aparat de fotografiat , fie el compact sau digital.Dar nu stim sa facem poza perfecta !…
Acest post se adreseaza in special persoanelor ce sunt amatoare in ale fotografiei.
Cum fac poze mai bune?
A. -Poarta mereu cu tine aparatul de fotografiat ,lasal sa fie cel mai bun prieten al tau.
Câte fotografii unice din viata ta ai pierdut pentru că nu  ai avut aparatul de fotografiat cu tine?
Evitaţi această frustrare teribilă, daca esti  pasionat de fotografie este uşor de a menţine maşina la îndemână. Momente spontane vă pot oferi poze care sunt de nepretuit, dar pentru ele TREBUIE SA AI CAMERA CU TINE. In cazul  care camera este prea mare( si ai mai multe obiective) pentru a fi transportata peste tot, ia in  considerare cumpărarea unui  rucsac . Amintiţi-vă că unele dintre imaginile cele mai frumoase, ies in cale atunci cand nu ai aparatul foto cu tine .
B.- Stai mereu cat mai aproape de subiectul tau.
Ca regulă generală, cu cat  veţi fi mai aproape de subiectul, cu atat fotografiile vor iesi mai bine. Stand  suficient de aproape de subiect aveti posibilitatea de a elimina din fundal obiectele care distrag atentia subiectului din  fotografiei.
Nu uita  de manualu  obiectivului care il ai in dotare ,de obicei multe obiective au un sistem de focalizare de la 50 cm in sus , si nu va permit sa modoficati orice expunere. O moderată zoom telefoto vă va permite un pic mai aproape, fără a deranja subiectul.
C.-Lasa subiectul sa faca miscari naturale.

Când fotografiaţi asiguraţi-vă că subiectul este ocupat face ceva.Imaginile dvs. vor  avea un aer de spontaneitate şi le vor face mult mai interesante.Asta pentru a evita ,imagini statice care va dau impresia de (persoane drepte ca parul).
D.-Atentie la fundal 
Alegeţi fundaluri simple. Un fundal simplu concentrează atenţia pe această temă şi face imaginea mai clară şi mai puternica.Gândiţi-vă înainte de a fotografia, păstrează controlul asupra situaţiei şi cauta un fundal simplu fara ca subiectul sa-si dea seama. Cele mai bune portrete sant realizate cu obiective (105-135), (28-135), (70-300), asta nu exclude un obiectiv normal 18-55.
In cazul in care faci un portret, trage cat mai multe cadre pana prinzi expresia si emotia dorita.De asemenea, va trebui sa studiati subiectul pe care vreti sa-l fotografiati. Nu puteti sa va uitati doar 5 minute la un cadru si sa obtineti o fotografie buna! Pe acelasi cadru, incearca sa schimbi unghiul sau dupa caz obiectivul . De multe ori poti avea o surpriza placuta
E.-Greseli de incepator.
Uneori, imaginile bune sunt pierdute pentru că am uitat conceptele de bază, de exemplu, să ţineţi camera în poziţie stabilă atunci când fotografiaţi. Este vital pentru claritatea  imaginilor. Când apăsaţi butonul de declansare  faceti  acest lucru uşor. Chiar şi mişcări mici pot ruina claritatea fotografiilor.Atunci când lumina cade prea mult, şi timpi de expunere sunt mai lungi, mult mai bine să utilizaţi un trepied sau sa sprijiniti camera pe un perete ,copac,masina ,gard etc macră împotriva unui perete, un copac, o masina, un gard … de orice lucru carepoate fi adaptat pentru a ţine camera în poziţie stabilă . Pentru a face imaginea mai stabila,  ai putea folosi umarul altei persoane sprijinindu-va cu un braţ (dar te rugăm să nu o faci cu strainii!).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu